• Головна
  • Однокамерний холодильник – у чому його особливість?
Новини компаній
21:44, 25 квітня

Однокамерний холодильник – у чому його особливість?

Новини компаній

Набагато звичніший для наших очей двокамерний холодильник — у нього є звичайна та морозильна камери. Однак на ринку є й холодильні агрегати без морозилки. Що це де використовують і в чому їх особливості — розберемося в статті.

Однокамерний холодильник – у чому його особливість?, фото-1

Навіщо він потрібний?

Стандартний побутовий прилад має камери з нормальним охолодженням і заморозкою. Однокамерний агрегат частіше використовують у таких випадках:

  1. Установка у вітальні, спальні чи кабінеті, де потрібний максимально низький рівень шуму. Справа в тому, що саме морозилка забезпечує звуки від компресора.
  2. Якщо потрібний побутовий прилад виключно для короткострокового зберігання продуктів та напоїв. Зазвичай, такий невеликий холодильник без морозилки встановлюють на дачі, в готельних номерах, офісах.
  3. Якщо в будинку вже є морозильна скриня, що окремо стоїть, і немає необхідності дублювати камеру.
  4. Коли в будинку не приймають напівфабрикатів, заморожених продуктів, а готують виключно із свіжого.
  5. Якщо необхідно взяти з собою мініатюрну модель у поїздку або на кухні немає місця для локації стандартного агрегату.

Різновиди пристроїв

Однокамерні холодильники бувають різними: вертикальними, горизонтальними, окремо стоять і вбудовуються, великими і компактними, дизайнерськими, з додатковими зручними функціями та специфічними завданнями.

  1. Повнорозмірні моделі – це пристрої, які мають той самий функціонал, що й у стандартних холодильників. Вони можуть бути низькими, високими та дводверними.
  2. Компактні. Найчастіше їх ще називають портативними. До цієї категорії можна віднести і автохолодильник, який працює від USB роз'єму, прикурювача або навіть на пропані. Найбільш поширена функція для них – зберігання напоїв у міні-барі. Висота таких пристроїв – не більше 90 см.
  3. Спеціалізовані. До цієї категорії входять кліматичні винні шафи, хьюмідори, агрегати для визрівання м'яса, які в основному використовують у ресторанах. Також тут зберігають стейки.
  4. Дизайнерські однокамерні побутові прилади. Можна знайти варіанти під дерево, у вигляді моделі спорткара та інше.

Вибирати такий побутовий прилад необхідно так само, як стандартний. Оцінюють такі критерії:

  1. розмір;
  2. бренд;
  3. корисний об'єм камери;
  4. рівень шуму;
  5. компресор.

Щодо останнього фактора, краще вибирати інверторні моделі. Вони працюють досить тихо та забезпечують економне енергоспоживання.

Ще кілька порад

Звертайте увагу на кількість полиць та висувних ящиків. Добре, якщо можна міняти перші за висотою, а другі — забирати зовсім, щоб використовувати простір для інших продуктів. Спробуйте варіант вбудованої техніки - так кухня виглядає органічніше. Віддавайте перевагу перевіреним брендам та враховуйте, що холодильники без морозилки коштують набагато дешевше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...